Markkinakatsaus: Mitkä teemat ovat pinnalla?

23.9.2024Blogi

Hei!

Kuulumisia markkinalta. Olemme käyneet viime viikkoina satoja päättäjätason keskusteluja verkostojen, meneillään olevien toimeksiantojen ja aktiivisten yhteydenottojen kautta. Kokosimme seuraavassa yhteen keskusteluista esiin nousseita teemoja:

  • Toiminnan tehostaminen. Tämä ei liene yllätys, että operaatioiden sujuvoittamista ja virtaviivaistamista tehdään jos vain mahdollista. Tehostamisen yhteydessä uusitaan myös käytössä olevia toiminnanohjausjärjestelmiä. Erityisesti yrityskaupat ja fuusiot ovat luoneet tarpeen keskittää järjestelmiä osana toiminnan virtaviivaistamista.
  • Vastuullisuus. Tätä työtä ei voi jättää kesken. Kaikissa yrityksissä on meneillään vastuullisuusohjelmien päivitys ja vastaaminen regulaation vaatimuksiin. Vastuullisuudesta pyritään luomaan myös kilpailuetua. Vastuullisuus kulkee myös käsi kädessä toiminnan tehostamisen kanssa, esimerkiksi energian- ja raaka-aineiden käytön osalta.
  • Strategiatyö. Strategia on nykyään jatkuva aihe johdon agendalla. Strategiaa joko luodaan tai päivitetään vastaten paremmin muuttuneeseen toimintaympäristöön. Yleinen strateginen teema on rönsyt pois ja fokus ydinliiketoimintaan. Konsultille on tyypillistä tuottaa näitä päätöksiä tukevia selvityksiä.

Eli vastoin median luomaa mielikuvaa ja pankkien varovaisia ennusteita, Suomi ei ole pysähtynyt. Kaikissa mainitussa kolmessa teemassa on katse pitkälle tulevaisuuteen. Muutenhan niitä ei kannattaisi tehdä. Eli valoa on tunnelin päässä ja tätä todistaa myös rakentavassa hengessä käydyt dialogit päättäjien kanssa.

Luettavaa

UUSIMMAT ARTIKKELIT